Onze missie? Bijdragen aan uw bedrijfsresultaat!
Gerrit Eysink, Hoffmann-Metalcare

Historie

 • 1954

  Start Hoffmann-Metalcare

  We schrijven 1954.
  Gereedschapsmaker Fritz Hoffmann uit Rotterdam ontdekt dat metaalbedrijven behoefte hebben aan een vakman die persen en stansmachines in conditie houdt. Als echte vakman en techniek-liefhebber een kolfje naar zijn hand.

 • 1978

  Ontwikkeling tot leverancier

  De machines inspireren ook zijn zoon Ruud. Hij voegt handelsinstinct toe aan het ambachtswerk en de service-gerichte houding van zijn vader. Nadat F. Hoffmann BV de agentschappen van enkele buitenlandse fabrikanten verwerft, groeit het bedrijf uit tot een gerenommeerde leverancier voor de niet-verspanende metaalindustrie.

 • 1989

  Zaagmachines repareren

  Terwijl Hoffmann aan de weg timmert, doet een voorloper van Metalcare hetzelfde in verspanende machines. In 2002 neemt Gerrit Eysink het bedrijf over. Met zijn tweedehands Caddy rijdt hij heel Nederland door om zaagmachines te repareren. Al snel komt daar een handelstak bij en groeit het bedrijf uit tot een succesvolle leverancier van verspanende machines.

 • 2014

  Het beste van twee werelden

  Na verloop van tijd kruisen de paden van F. Hoffmann en Metalcare elkaar. Al snel gaat het kriebelen. Wat als deze partijen de krachten zouden bundelen? In 2014 is het zover. Het nieuwe Hoffmann-Metalcare gaat de markt op als dé totaalleverancier voor de Nederlandse metaal- en maakindustrie.

 • 2016

  Opening Everising European Warehouse

  Zaagmachinefabrikant Everising opent een Europees distributiecentrum in het bedrijfspand van Hoffmann-Metalcare. In de nieuwe constructie vervult Hoffmann-Metalcare een belangrijke transit-functie naar alle Europese agenten. Het distributiecentrum gaat niet alleen de machines leveren, maar ook zorgen voor support in de vorm van technische ondersteuning en scholing op nieuwe machines. 

 • 2022

  Overname branchegenoot Belttech

  Op 1 juli neemt Hoffmann-Metalcare Belttech, leverancier van machines voor spaanloze metaalbewerkingen, over. Het bedrijf werd in 2017 gevormd door de overname van de advies- en verkoopactiviteiten van Rijva. Met de overname van Belttech door Hoffmann-Metalcare weten beide bedrijven zich versterkt.

Over Hoffmann-Metalcare

Onze missie: bijdragen aan uw bedrijfsresultaat

Met onze machines, expertise en service zorgen we ervoor dat u met zo min mogelijk arbeid de grootste nauwkeurigheid en hoogste repeteerbaarheid tegen de laagste kosten kunt produceren. 

We houden van uitdagingen, denken in oplossingen en koesteren kwaliteit. Ja is bij ons ja en nee ook echt nee. We zijn te vertrouwen, bewaren bedrijfsgeheimen en staan het liefst gewoon op de werkvloer. Zullen we een keer kennismaken?

Maak een afspraak

Ontdek onze werkwijze

Onze mensen

Op kantoor

Gerrit Eysink Directeur, Eigenaar Stuur een mail
Marcel van Rest Financiële administratie Stuur een mail
Eddy van den Belt Verkoop Buitendienst Stuur een mail
Démis den Boer Verkoop Binnendienst Machines Stuur een mail
Monique Verboom Verkoop Binnendienst Onderdelen, Reparaties en Planning Stuur een mail
Marjody Crum Ondersteuning Verkoop Binnendienst Stuur een mail

In de werkplaats

Fred van den Oever Allround Metaalbewerking
Ad van Wingerden Allround Metaalbewerking
Robert Hage Allround Metaalbewerking

Service buitendienst

Bram van Oudheusden Servicetechnicus
Ronald van den Berg Servicetechnicus
Dennis Eysink Servicetechnicus
Robert Jan van Halem Servicetechnicus
Hamza El Gart Servicetechnicus