Een historie waar we trots op zijn

Liefde voor het vak, een neus voor service en een passie voor handel; het zijn de drie ingrediënten die als een rode draad door de geschiedenis van Hoffmann-Metalcare lopen. Hoe we kwamen waar we nu zijn?

1954

Start Hoffmann

We schrijven 1954. Gereedschapsmaker Frits Hoffmann uit Rotterdam ontdekt dat metaalbedrijven behoefte hebben aan een vakman die persen en stansmachines in conditie houdt. Als echte vakman en techniekliefhebber een kolfje naar zijn hand.

Start Hoffmann

1978

Ontwikkeling tot leverancier

De machines inspireren ook zijn zoon Ruud. Hij voegt handelsinstinct toe aan het ambachtswerk en de servicegerichte houding van zijn vader. Nadat F. Hoffmann BV de agentschappen van enkele buitenlandse fabrikanten verwerft, groeit het bedrijf uit tot een gerenommeerde leverancier voor de niet-verspanende metaalindustrie.

Ontwikkeling tot leverancier

1989

Zaagmachines repareren

Terwijl Hoffmann aan de weg timmert, doet een voorloper van MetalCare hetzelfde in verspanende machines. In 2002 neemt Gerrit Eysink het bedrijf over. Met zijn tweedehands caddy rijdt hij heel Nederland door om zaagmachines te repareren. Al snel komt daar een handelstak bij en groeit het bedrijf uit tot een succesvolle leverancier van verspanende machines.

Zaagmachines repareren

2014

Het beste van twee werelden

Na verloop van tijd kruisen de paden van F. Hoffmann en Metalcare elkaar. Al snel gaat het kriebelen. Wat als deze partijen de krachten zouden bundelen? In 2014 is het zover. Het nieuwe Hoffmann-Metalcare gaat de markt op als dé totaalleverancier voor de Nederlandse metaal- en maakindustrie.

Het beste van twee werelden