Nieuws

Hoffmann-Metalcare uit Zwijndrecht neemt per 1 juli a.s. branchegenoot Belttech (voorheen Rijva), leverancier van machines voor spaanloze metaalbewerkingen, over.

10.05.2022

Branchegenoot Belttech

Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. De machines vinden in hoofdzaak hun weg naar metaalbewerkingsbedrijven en de maakindustrie. Hoffmann-Metalcare ontstond in 2014 door de fusie van Metalcare, specialist in verspanende machines, en F. Hoffmann, specialist in niet-verspanende machines. Aan deze toch al krachtige combinatie wordt nu Belttech toegevoegd. Het bedrijf werd in 2017 gevormd door de overname van de advies- en verkoopactiviteiten van Rijva.

Met de overname van Belttech door Hoffmann-Metalcare weten beide bedrijven zich versterkt. Gerrit Eysink, directeur Hoffmann-Metalcare: “Beide bedrijven vullen elkaar goed aan, zowel in leveringsprogramma als ondersteunende diensten. Met onze storingsdienst, werkplaats en productiecapaciteit zijn wij in staat om snel en vakkundig verspanende en niet-verspanende machines te repareren. Zo zorgen we niet alleen voor hoogwaardige productielijnen, maar kunnen we ook instaan voor de continuïteit en betrouwbaarheid daarvan. Die dienstverlening komt nu ook voor Belttech-klanten beschikbaar.”

Eddy van den Belt, directeur van Belttech, vertelt over de overname: “Met de overname zijn we in staat om verder te professionaliseren. Dat is meerwaarde voor onze klanten en leveranciers. En naast onze externe partners voor service en onderhoud, kunnen we nu ook vertrouwen op de vakmensen van Hoffmann-Metalcare. Ik ben ervan overtuigd dat we samen sterker worden en nog beter in staat zijn om klanten op een breed terrein te ondersteunen.”

Met de overname worden de activiteiten van Belttech voortgezet vanuit de locatie van Hoffmann-Metalcare, Gildenweg 35 in Zwijndrecht.

Hoffmann-Metalcare

Hoffmann-Metalcare BV biedt een veelzijdig en veelomvattend programma persen en zaagmachines die al dan niet worden geleverd als onderdeel van een totaaloplossing, inclusief eventuele aanverwante apparatuur. Een breed team vakspecialisten voor engineering, service en onderhoud maakt het aanbod van Hoffmann-Metalcare compleet.