Nieuws

Met verkooppunten in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland vervult Everising een belangrijke rol op de Europese markt voor zaagmachines.

Europees dealermagazijn

Het Europese magazijn van de Taiwanese producent is ondergebracht bij Hoffmann-Metalcare in Zwijndrecht dat daarmee ook de spin in het Europese dealernetwerk vormt. Recent kwamen de Europese dealers in Zwijndrecht samen om de strategie voor de komende jaren te bespreken, kennis te maken met de nieuwste Everising-producten en nieuwe ideeën met elkaar uit te wisselen.

Kwaliteit en service

Kwaliteit en service zijn de pijlers waarop Everising en het dealernetwerk steunen. Tijdens de dealermeeting kwam de kracht van die combinatie duidelijk naar voren. Door verschillende aan- en afvoeroplossingen en maatwerkapplicaties de revue te laten passeren, weten de dealers elkaar te versterken en hun lokale klanten nog beter en sneller te bedienen. En over die kwaliteit is eigenlijk geen discussie: de oudste nog werkende zaagmachine in Nederland dateert van 1990 en is na ruim 30 jaar nog tot volle tevredenheid in gebruik.

40-jarig bestaan

Dit jaar bestaat Everising 40 jaar. Na twee jaar met reisbeperkingen als gevolg van corona is besloten om het 40-jarig bestaan ‘gespreid’ te vieren. Dat neemt niet weg dat het 40-jarig jubileum wordt opgeluisterd met het nodige nieuws.

Sinds 1982 hebben kwaliteit, innovatie en state-of-the-art technologie binnen het bedrijf centraal gestaan. Everising heeft zich daarbij altijd laten leiden door de klant. Het resultaat is een constante stroom nieuwe producten, waarvan ook tijdens het dealerevenement weer een aantal werd aangekondigd.

Noviteiten

Zo maakte Everising een uitbreiding van de E-serie bandzaagmachines bekend. De nieuwe E-1030 heeft een zeer stijve constructie en is krachtiger dan het huidige topmodel de E-830. De machine heeft een capaciteit van 1030 mm. De uitvoering met permanent-magneet synchroonmotor staat garant voor een zeer efficiënte werking en hoge dynamische prestaties in vergelijking met conventionele motoren. De nieuwe machine is voorzien van geforceerde koeling en afstandsbediening.

Daarnaast brengt de Taiwanese zaagmachinespecialist een nieuwe verticale bandzaagmachine van het type VH-5060. De machine heeft een capaciteit van 500 (h) x 600 (b) mm en wordt bestuurd door een Siemens besturingssysteem. Ook kondigde het bedrijf drie nieuwe typen cirkelzaagmachines aan met automatische voeding. De machines, typen CSP-0704, CSP-0806 en CSP-1010, lenen zich voor werkstukken tot 6 meter en onderscheiden zich door een hoge snelheid. Tenslotte werd de overstap bekend gemaakt naar het nieuwe NC III besturingssysteem dat geleverd wordt met 7 inch of 10 inch display. Beide uitvoeringen bieden een automatische software-upload via USB en job-list-functionaliteit. Verwacht wordt dat de noviteiten in de loop van 2022 voor de Europese markt beschikbaar komen.