Succesvolle Open Dagen Hoffmann-Metalcare
30.09.2022

Succesvolle Open Dagen Hoffmann-Metalcare

Van woensdag 21 t/m vrijdag 23 september organiseerde Hoffmann-Metalcare in Zwijndrecht Open Dagen voor de verspanende en niet-verspanende industrie alsook voor de omliggende industri├źle bedrijven en andere ge├»nteresseerden.

Dagelijks bezochten tientallen bezoekers het middag- en avondprogramma die georganiseerd werden in het pand van Hoffmann-Metalcare. Het pand was speciaal omgetoverd tot expositie- en demonstratieruimte. In één hal werden non-stop demonstraties verzorgd door de onderhouds- en reparatieteams van Hoffmann-Metalcare, terwijl de andere hal gevuld stond met het neusje van de zalm op het gebied van verspanende en niet-verspanende techniek.

Tijdens de Open Dagen was er speciale aandacht voor de Sangiacomo persen en Dimeco haspels, richtmachines en aanvoerapparatuur die sinds de recente overname van Belttech tot het programma van Hoffmann-Metalcare behoren.

Sangiacomo is een toonaangevend producent van mechanisch C-frame- en portaalpersen, waarvan er één tijdens de dagen werd gepresenteerd. Het brede Sangiacomo leveringsprogramma voor de metaalverwerkende industrie omvat verder complete productieoplossingen, inclusief gereedschappen en automatisering.

Uitleg van een complete persbesturing
Uitleg van een complete persbesturing

 

Dimeco is wereldwijd één van de grootste leveranciers van haspels, richtmachines en aanvoerapparatuur. Tot het programma behoren ook de Rotobloc gereedschapswissel- en klemsystemen. Tijdens de Open Dagen toonde Hoffmann-Metalcare onder meer een stikstof-gebaseerd klemsysteem.

Als leverancier van totaaloplossingen voor productielijnen, werden naast de snelle Zehnder & Sommer aanvoerapparatuur ook de vertrouwde Unidor persbesturingen en gereedschapsbewakingssystemen alsook de Raziol bevettings- en doseersystemen gepresenteerd.

Op het gebied van verspanende bewerkingen werd een selectie uit het Everising en Jaespa kolom- en bandzaagmachines getoond.  Zo konden bezoekers onder meer kennismaken met de H-260 HB en H-460 HB van Everising en Classic 424 DGH van Jaespa.

Al met al kan worden teruggeblikt op succesvolle Open Dagen waar tientallen relaties persoonlijk werden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in de verspanende en niet-verspanende industrie.

Een kijkje in de werkplaats
Een kijkje in de werkplaats
Everising bandzaagautomaat
Everising bandzaagautomaat
Totale ombouw persbesturing bij een bestaande stansautomaat
Totale ombouw persbesturing bij een bestaande stansautomaat
Presentatie aanvoerapparaten
Presentatie aanvoerapparaten